Rydals museum

Nu har det varit sommar och hösten har kommit med stormsteg, vi kan krypa upp i sofforna med våra filtar och tända ljus. Och med hösten kommer arbetet och nu har Smalutställningen tagit sig till Rydal, där man är mitt uppe i visningar och andra evenemang, mer om det kommer. Jag, två av ungdomarna från Norrköping och guiden Annelie från Arbetes museum åkte ner till Rydal för att träffa de unga guiderna plus personal för utbildning och information om utställningen Smal och arbetet kring den.

Vi kom till Kinna där vi bodde på Kinna Stadshotell den 17/8. Vi avnjöt lite mat på restaurangen när vi anlände och en härlig hotellfrukost på morgonen innan taxin kom för att hämta upp oss och köra oss till Rydals museum. Det var ungefär allt vi såg av Rydal också. Men det var ett jättefint museum som låg i en riktigt fin byggnad. Se bilder nedanför.

Dagen inleddes med en presentation av alla närvarande. Därefter tog Norrköpingsungdomarna och Annelie över och körde en guidning och informationsrunda av utställningen. Dagen avslutades med en diskussion om bakgrunden och vad man ska tänka på vid guidning. Vi vill tacka ungdomarna och all personal i Rydal för er varma mottagande och engagemang som ni verkade känna för utställningen. Det känns som den kommer att vila i trygga händer.

Framöver kommer nog ett och annat blogg inlägg från ungdomarna som guidar i Rydal upp hoppas vi. Vore riktigt roligt.

Lite bilder från resan:
           

Enligt vårt tycke är detta den bästa lokalen Smal har stått på hittills och av de vi har sett. Den är stor och luftig vilket gör att utställningen inte kändes ihoptryckt. Ljuset gjort också att utställningen lyftes.


Kommentarer
Postat av: Frida

Ni ska veta att det verkligen var roligt att ha er som besökare/utbildare eller vad ni vill kalla er. Så lärorikt! Jag är en av de unga guider som ska vara i Rydal och skulle gärna vilja fortsätta på denna blogg. Är det möjligt tror ni? Hör gärna av er på min mail: frida.gyllinge@hotmail.comHa det!

2010-09-07 @ 18:59:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0